27 באוגוסט 2012

ריזוטו פטריות




 
חומרים 
2 כפות שמן זית
קוביית חמאה קטנה
1/2 בצל
1 שן שום פרוסה
כוס אורז לריזוטו 
1 כוס יין לבן
2 כוסות מים רותחים עם 3 כפות אבקת מרק(ציר ירקות מאולתר :) )
2-3 פטריות פורטבלו קצוצות גס
2-3 פטריות שמפיניון פרוסות 
4-5 פטריות שיטאקי פרוסות
1/2 כוס שמנת לבישול
כוס גבינת פרמזן מגורדת
פלפל שחור
מעט מלח


אופן ההכנה:
  • מניחים את החמאה ומוזגים שמן למחבת. מטגנים את הבצל והשום מספר דקות. מוסיפים את האורז ומערבבים.
  • לאחר מספר דקות מוסיפים יין לבן ומביאים לבעבוע קל תוך כדי ערבוב.
  • לאחר שהאורז ספג את כל היין, מוסיפים את הפטריות ומערבבים. בשלב זה בכל פעם שהנוזלים מתחילים להיעלם מוסיפים כף ציר הירקות , תוך ערבוב מתמיד ותוך הקפדה שהאורז לא יכוסה לחלוטין. 
  • לקראת סיום מוסיפים שמנת וחצי מכמות הפרמזן. מערבבים אותו פנימה ומתבלים בפלפל שחור ומעט מלח. 
  • לאחר צמצום השמנת מעבירים את הריזוטו לצלחת, מוסיפים את מחצית הפרמזן הנותרת.
  • מגישים מיד. 

24 באוגוסט 2012

דג ברוטב עגבניות וקרם תפוחי אדמה




לדג:
דג אמנון קפוא
שמן זית
תבלין דג
אבקת שום
עגבניות שרי
עלי בזיליקום
4 שיני שום
מלח פלפל

לקרם תפוחי האדמה
2 תפוחי אדמה
25 גרם חמאה
רבע מיכל שמנת לבישול
מלח

הכנת הדג:
מניחים את הדג בתבנית ומורחים בשמן זית.
מפזרים על הדג את תבלין הדג, אבקת שום ומלח פלפל.
חותכים עגבניות שרי עלי בזיליקום ושום כתוש ומפזרים על הדג.
מכניסים לתנור לחום של 180 מעלות למשך 20 דקות.

הכנת הקרם:
מבשלים תפוחי אדמה בסיר עד שיתרככו.
לאחר הבישול מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לחתיכות גסות.
מכניסים את תפוחי האדמה החתוכים יחד עם החמאה השמנת והמלח ומערבבים בבלנדר.

מגישים את הדג על תפוחי האדמה.
שבת שלום !

17 באוגוסט 2012

עוף חמוץ מתוק על מצע אורז






מרכיבים (8 מנות):
1 ק"ג חזה עוף, חתוך לחתיכות בינוניות
1/4 כוס שמן קנולה
1 כפית מלח שולחן
½ כפית פלפל שחור
1 כוס קורנפלור
2 ביצים

לרוטב
רבע כוס סוכר לבן
5 כפות קטשופ
½ כוס חומץ
2 כפות רוטב סויה
2 כפות אבקת שום
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות סילאן

אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן במחבת גדולה על להבה גבוהה.

2.  מערבבים בקערה גדולה את המלח, הפלפל והקורנפלור. מוסיפים לקערה את נתחי העוף ומערבבים היטב, כך שחתיכות העוף יהיו מצופות בתערובת היבשה.

3. טורפים את הביצים בקערה קטנה.

4. תופסים בעזרת מלקחיים חתיכת עוף, טובלים בתוך הביצים הטרופות ומניחים בתוך המחבת עם השמן החם. מניחים כל חתיכה בנפרד ולא כולן ביחד במכה.

5. מטגנים קלות את החתיכות משני הצדדים, לא טיגון מלא, אלא רק טיגון קל עד הזהבה.



6. מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מצפים תבנית אפייה בנייר כסף, ומניחים בתוכה את העוף החצי מבושל.




7. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה בינונית ויוצקים אותו מעל לנתחי העוף. מכניסים לתנור למשך 30-40 דקות.

8. בתום זמן האפייה מערבבים בעדינות את העוף כדי שיהיה מכוסה ברוטב

עם הרוטב שנשאר לי, הכנתי את האורז:

1. לחמם בסיר 4 כפות שמן ולערבב עם מלח, פלפל ואבקת מרק.
2. לאחר שהשמן מתחמם להכניס כוס וחצי אורז ולערבב.
3. להוסיף את הרוטב שנשאר מהרוטב.
4. להוסיף 3 כוסות מים ולהנמיך את האש.

בתיאבון !!



16 באוגוסט 2012

סמבוסק חומוס






מצרכים לסמבוסק

למילוי:
250 גרם חומוס
1 כפיות מלח
2 כפית אבקת מרק

תערובת הבצל:
3-4 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות בגודל ס"מ
41 כוס שמן
1 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפיות כורכום
1 כפיות כמון
1-2 כפיות של פפריקה חריפה (תלוי בטעם האישי)
1 כפיות מלח

לבצק:
1 ק"ג קמח
3/4 כוס שמן
כפית מלח
2 כוסות מהמים שבהם בושל החומוס

אופן ההכנה

1. מתחילים בניקוי גרגירי החומוס היבשים – בוררים ודואגים שלו יהיה אבנים ולכלוכים. מעבירים את החומוס לקערה, מכסים במים ומשרים כל הלילה. למחרת שוטפים את החומוס פעמיים, מעבירים לסיר גדול, ומכסים אותו במים. חשוב לדאוג שהמים יכסו את החומוס מאחר והוא סופח אליו נוזלים. מבשלים במשך שעה וחצי על להבה גדולה. לקראת סוף הבישול בודקים שהחומוס רך ומוסיפים 2 כפיות מלח ו-2 כפות אבקת מרק.

2. מסננים את החומוס ושומרים את הנוזלים בהם התבשל. המים המתובלים הללו ישמשו אותנו בהמשך בעת הכנת הבצק.

3. מחכים שהחומוס יתקרר מעט וטוחנים את החומוס דק במעבד מזון.

4. מחממים סיר בינוני ומטגנים במשך 45 דקות על להבה נמוכה יחסית את הבצל. מאדים את הבצל בבישול איטי עד שהופך לשקוף ולא זהוב. לקראת הסוף מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות. מצננים מעט את תערובת הבצל ומעבירים לקערה עם החומוס הטחון. מערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה. בשלב זה אפשר לטעום ולראות אם חסר משהו בטעמים. המילוי שהתקבל עשיר בגוון אדום זהוב.

5. מעבירים את הקמח לקערה גדולה, מוסיפים את השמן, המלח ואת הנוזלים בהדרגתיות. לשים עם הידיים ותוך כדי דואגים "לאסוף" את הקמח שהצטבר בתחתית הקערה. צריך ללוש כ 5-7 דקות. הבצק שמתקבל הוא חלק, אחיד ולא דביק. אם צריך אפשר להוסיף קמח ונוזלים לפי מרקם הבצק.

6. הבצק שמתקבל עשיר בטעמים בזכות מי הבישול בהם השתמשנו.

7. מכינים משטח עליו יהיה אפשר לרדד ולעבוד עם הבצק. מקמחים את משטח העבודה, לוקחים חתיכה מהבצק ומתחילים לרדד לעובי דק מאוד. קורצים עיגולים, ממלאים בכף מילוי ומקפלים לחצי סהר. גודל העיגול תלוי בסבלנות שלכם – ככל העיגול קטן יותר כך יהיו לכם יותר סמבוסקים להכין. כמות המילוי גם תלויה בגודל העיגול. מומלץ לשמן את המשטח עליו מניחים את הסמבוסקים המוכנים כדי שאחר כך יהיה קל להרים אותם ולהניח במחבת.

8. מחממים מחבת גדולה עם ס"מ שמן ומתחילים לטגן את הסמבוסקים. כאשר צד אחד מקבל גוון זהוב אפשר להפוך.


בתיאבון :)


12 באוגוסט 2012

סלט עגבניות שרי





מרכיבים:
עגבניות שרי חתוכות לרבעים
עלי בזיליקום קצוצים
פטריות שמפיניון טריות חתוכות לפרוסות
קוביות גבינה בולגרית (רצוי של פיראוס 5%)
טבעות בצל סגול

לרוטב:
3 כפות סילאן
רבע כפית סויה
2 כפות שמן זית
מלל פלפל

7 באוגוסט 2012

לחמניות ממולאות גבינות וחביתה


מצרכים
לחמניות עגולות
כמה סוגים של גבינות קשות (אני השתמשתי בבולגרית מועדנת, צ'דר וצהובה)
פטריות
ביצה
רבע כוס חלב
עלי בזיליקום

הכנה
ליצור מהלחניה קערית על ידי חיתוך שלה למעלה.
לרוקן את הלחמניה מהתוכן ולשמור את ה"מכסה".
לחתוך לקוביות קטנות גבינות ופטריות ולמלא את הלחמניה.
בצלחת יש לערבב ביצה עם חלב. לאחר הערבוב למזוג לתוך הלחמניה.
(במקום ביצה ניתן להכין כל סוג רוטב שאוהבים)
להניח במגש ולהכניס לתנור.

6 באוגוסט 2012

סוכריות חמאת בוטנים ושוקולד



מצרכים:
חבילת חמאת בוטנים
חפיסה וחצי שוקולד מריר/ שוקולד חלב
25 גרם חמאה
כוס פצפוצי אורז
כף סוכר
רבע כוס חלב
מנג'טים

הכנה:
מחממים את חמאת הבוטנים והחמאה 45 שניות במיקרוגל. לאחר שהתערובת התחממה יש להוסיף את הסוכר ופצפוצי האורז ולערבב. לסדר את התערובת במנג'טים ולהכניס למקפיא לרבע שעה.
בינתיים, מחממים את השוקולד והחלב (שני חימומים של 25 שניות בכדי למנוע שהשוקולד יישרף)
מוזגים את תערובת השוקולד על תערובת חמאת הבוטנים.
מקפיאים במקרר שעה-שעה וחצי

3 באוגוסט 2012

בלינצ'ס גבינות מוקרם

מצרכים:
לבלינצ'ס:
3/4 כוס קמח
חצי כוס מים
חצי כוס חלב
2 ביצים
קורט מלח
כף שמן

למילוי
כל מיני סוגים של גבינות קשות
פטריות שמפיניון חיות

לרוטב
שן שום כתושה
רבע מיכל שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
כף קמח
מלח פלפל
גבינה צהובה

הכנה:
מערבבים את כל רכיבי הבלינצ'ס ומטגנים לחביתיות.
ממלאים את החביתיות בפטריות ובגבינות ומגלגלים.
מניחים את הבליצ'ס המגולגל במגש כשהצד הפתוח כלפי מטה.
הכנת הרוטב:
מטגנים את השום ומוסיפים את השמנת והחלב.
מוסיפים את התבלינים.
להסמכת הרוטב יש להוסיף את הקמח ולערבב.
לאחר שהרוטב מוכן יש למזוג על הבלינצ'סים. מעל הרטוב נפזר גבינה צהובה.
לאחר ההרכבה, יש להכניס לתנור ולחכות עד להשחמה של הגבינה הצהובה

פירמידת קרם עוגיות


מצרכים:
לעוגיות:
150 גרם פצפוצי אורז
חבילת שוקולד חלב
חבילת שוקולד לבן

גלידת קרם עוגיות
סירופ שוקולד ומייפל.

להכנת העוגיות:
להמיס מעל סיר רותח עם מים את שני סוגי השוקולד.
לאחר ההמסה יש לערבב את השוקולד עם פצפוצי האורז עד לעיסה אחידה.
את העיסה נסדר במגש ונכניס למקרר לשעה-שעה וחצי להקפאה.

לאחר שהעיסה קפאה , נוציא אותה מהמקרר ונחתוך עם סכין חד לחתיכות.
מעל כל חתיכה יש להוסיף 2 כדורי גלידת קרם עוגיות.
להוסיף סירופ שוקולד ומייפל לקישוט.