1 בספטמבר 2012

עוגה לבנה עם פירורים








מרכיבים
50 גרם חמאה רכה מאוד או מומסת
1/4 כוס (40 מ"ל) שמן
3/4 כוס (200 גרם) סוכר
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח (או 1/2 1 כוסות  קמח רגיל + כפית וחצי אבקת אפייה)
1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
2ביצים
1/2 כפית קינמון טחון

ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית.
2. שמים בקערה את החמאה והשמן, מוסיפים את הסוכר והקמח ומערבבים הכל יחד, רק עד שמתקבל בצק פירורי. מעבירים שלושת-רבעי כוס (150 גרם) מהפירורים לקערה נפרדת.
מוסיפים לקערת הבצק את השמנת החמוצה ואת הביצים, ומערבבים יחד רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים לקערת הפירורים את הקינמון הטחון, ומערבבים, תוך שממוללים קצת את הפירורים בידיים.
3. יוצקים את עיסת העוגה לתבנית המשומנת, ומפזרים מלמעלה את הפירורים. אופים כ-40 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה היטב ומתייצבת היטב.