10 בדצמבר 2012

מיני סופגניות




מצרכים:
2 כוסות קמח תופח
כף שמרים
כף וחצי אבקת סוכר
חצי כפית מלח
2 חלמונים
חצי כפית תמצית וניל
4 כפות שמן
חצי כוס מים פושרים


  • מערבבים בקעררה קמח+ שמרים + מלח + סוכר.
  • בקערה אחרת מערבבים את החלמונים + תמצית וניל + שמן + חצי כוס מים פושרים.
  • מחברים את תערובת היבשים ברטובים ולשים עד לקבלת בצק ולהתפיח לחצי שעה.
  • לרדד את הבצק ובעזרת כוס ליצור עיגולים. את העיגולים יש להתפיח במשך רבע שעה.
  • לחמם שמן עמוק בסיר ולטגן את הסופגניות משני הצדדים.
הסופגניות לאחר הטיגון
  • הכנת הרוטב: מחממים יחד שמנת מתוקה ושוקולד מריר. לאחר החימום לערבב.
  • לטבול את הסופגניות בתערובת השוקולד.

7 בדצמבר 2012

כדורי גבינה ופטריות מטוגנים



מרכיבים (4 מנות):
בצל גדול
30 גרם חמאה
סלסלת פטריות שמפיניון
3 כפות גבינת שמנת
3 כפות פרמזן מגוררת
אגוז מוסקט
מלח ופלפל
כף קמח
לטיגון:
שמן
קמח
ביצה
פירורי לחם מוזהבים
אופן ההכנה:
  • קוצצים את הבצל לקוביות קטנטנות, ומטגנים בחמאה.
  • קוצצים את הפטריות לחתיכות קטנטנות ומוסיפים לבצל. מטגנים כ-10 דקות, עד שהפטריות מתרככות. מעבירים לקערה ומניחים להצטנן.
  • בקערה שמים גבינת שמנת, פרמזן, אגוז מוסקט, מלח, פלפל וקמח עד לקבלת תערובת סמיכה. מסננים את הפטריות והבצל מנוזלים ומוסיפים לקערה.
  • מרתיחים שמן לטיגון עמוק.
  • יוצרים כדורים בידיים רטובות, מעבירים לקמח ואז לביצה ולפירורי הלחם, ומטגנים שתי דקות. מגישים עם מטבל גבינות וסלט.

פילה אמנון במילוי גבינה ועגבניות מיובשות


למילוי
3 כפות גבינת שמנת בטעם טבעי
2 שיני שום קצוצות
1 כפית ג'ינג'ר טרי, קצוץ
כף עגבניות מיובשות 
 
לרוטב:
2 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
פלפל אדום וצהוב חתוכים לקוביות
כף עגבניות מיובשות
2 שיני שום קצוצות
כפית מלח
חצי כוסברה קצוצה

ההכנה:
  • מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות) ומצפים תבנית בנייר אפייה.
  • המלית: שמים בקערה את הגבינה, שיני השום, הג'ינג'ר והעגבניות המיובשות ומערבבים. מניחים כף מהמלית על הפילה ומקפלים אותו לחצי, כשהמלית באמצע.
  • הרוטב: שמים בקערה את כל החומרים לרוטב, מערבבים היטב ויוצקים בעדינות מעל הפילטים.  משתדלים להניח את קוביות הירקות מעל הפילטים.
  • מכניסים לתנור ואופים כחצי שעה. מגישים חם.
 

3 בדצמבר 2012

אטריות אורז מוקפצות עם חביתה, טופו ועגבניות





מצרכים:
200 גרם אטריות אורזות  (להשרות במים חמים במשך 30 דקות, ולייבש)
2 ביצים
100 גרם טופו חתוך לקוביות
שן שום כתושה
2 עגבניות בינוניות פרוסות דק
כף רוטב סויה
2 כפיות חומץ
3 כפות סוכר
1-2 כפות דבש
1 בצל ירוק (קצוץ)

הכנה:
  1. משתי ביצים יש להכין חביתה פשוטה. לאחר שזו התקררה יש לחתוך אותה לרצועות ונשמור בצד.
  2. על חום בינוני נחמם שמן זית ונטגן את השום
  3. נוסיף את העגבניות
  4. לאחר שהעגבניות והשום טוגנו נוסיף את הסויה, הדבש, החומץ, הסוכר והדבש
  5. נוסיף את הטופו ואת רצועות החביתה
  6. נוסיף את אטריות האורז.
  7. לאחר סיום הטיגון נוריד מהאש ונפזר בצל ירוק קצוץ
  

חזה עוף ברוטב קוקוס וחמאת בוטנים




מצרכים:

חצי קילו חזה עוף
חצי פחית חלב קוקוס
3 כפות חמאת בוטנים
1 כף דבש או סילאן
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
4 כפות רוטב סויה
מלח ופלפל
בצל פרוס
פלפל אדום חתוך לרצועות
 
אופן ההכנה
  1. מערבבים  במגש את חלב הקוקוס, חמאת הבוטנים, הדבש, צ'ילי מתוק ,רוטב הסויה, ומלח ופלפל.
  2. מוסיפים פנימה את נתחי העוף והירקות.
  3. מערבבים ומשרים במקרר חצי שעה.
  4. מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 20 דקות.
  5. מסירים את נייר האלומיניום, מערבבים את העוף ברוטב ואופים עוד 5 דקות עד שהעוף מוכן ושחום.
  6. להגיש עם אורז לבן 
 

1 בדצמבר 2012

גלידת קוקוס בציפוי פקאן





המרכיבים:
1 פחית חלב/קרם קוקוס
3/4 כוס סוכר
1 מכל שמנת מתוקה
5 חלמונים
פקאנים מסוכרים קצוצים


אופן ההכנה:


  • ממלאים קערה רחבה בקוביות קרח ובמעט מים. מכניסים לתוכה קערה קטנה יותר נוספת. יוצקים לתוך הקערה את השמנת המתוקה. 
  • בקערה נפרדת טורפים היטב את החלמונים.
  • בסיר בינוני מביאים לרתיחה את החלב קוקוס והסוכר.
  • כשהתערובת מגיעה לסף רתיחה, יוצקים לאט לאט ותוך כדי טריפה את תערובת החלב לתוך קערת החלמונים.
  • מעבירים את התערובת בחזרה לסיר ומבשלים על אש נמוכה, תוך כדי טריפה מתמדת למשך כמה דקות, עד שהתערובת מסמיכה כ-3-5 דקות.
  • מסירים מהאש ומיד מסננים אל תוך הקערה עם השמנת המתוקה. מערבבים היטב.
  • נותנים לתערובת להתקרר היטב בקערת הקרח.
  • כשהתערובת קרה, מעבירים אותה לקערת פלסטיק. מכניסים למקפיא למשך 45 דקות. לאחר זמן זה, מוציאים מהמקפיא. את התערובת שקפאה בשולי הקערה מגרדים בעזרת כף, וטורפים היטב בעזרת בלנדר ידני או מטרפה רגילה. מחזירים למקפיא. חוזרים על הפעולה הזו כל 30 דקות במשך כשעתיים-שלוש.
  • לאחר הטריפה האחרונה ניתן להוסיף את שברי הפקאנים.