12 בדצמבר 2013

פבלובה


למרנג:
4 חלבונים
1 כוס סוכר
2 כפות קורנפלור
1 כפית חומץ

למלית:
מיכלשמנת מתוקה
3 כפות (30 גרם) אבקת סוכר

לעיטור:
ריבת תותים



אופן ההכנה:
1. להכנת המרנג: מחממים תנור ל-150 מעלות.

2. בקערת המיקסר ובמהירות גבוהה מקציפים את החלבונים למשך כ-2 דקות, עד לקבלת קצף רך מאוד אך יציב. תוך כדי הקצפה, מוסיפים באיטיות ובהדרגה את הסוכר. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף מבריק וסמיך מאוד, כ-3-4 דקות נוספות. כאשר מרימים את המקצף, הקצף צריך להישאר יציב ולא ליפול חזרה לקערה. מוסיפים לקערה את הקורנפלור ואת החומץ וממשיכים להקציף, תחילה במהירות איטית ורק עד להטמעה מלאה.

3. מעבירים את המרנג לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, בתלולית גבוהה במרכז התבנית. בעזרת מרית יוצרים במרכז התלולית גומחה עמוקה. מוודאים כי נוצר עיגול מרנג שקוטרו כ-20 ס"מ.

4. מנמיכים את חום התנור ל-120 מעלות, ואופים את המרנג למשך כשעה ועשרים דקות. בתום האפייה מכבים את התנור ומאפשרים למרנג להתקרר בתוכו לחלוטין.

5. ההרכבה: מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר לקצפת. ממלאים את השקע של המרנג הקר בקצפת ומעטרים בפירות.

6. ניתן לשמור את המרנג האפוי ללא המלית עד 3 ימים בטמפרטורת החדר כשהוא עטוף היטב. עם המלית הפבלובה במיטבה ביום הכנתה.

מרק עדשים כתומות עם אטריות



מצרכים

2 כפות שמן זית
2 בצלים, קצוצים דק
2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
כוס עדשים כתומות
כף אבקת מרק
5 כוסות מים
מלח ופלפל שחור
מיץ מחצי לימון
3/4 כוס אטריות שטוחות לא מבושלות

1. מטגנים את הבצל בשמן זית עד שיתחיל להזהיב. מוסיפים את הגזרים ומערבבים עוד דקה או שתיים.
2. מוסיפים לסיר את העדשים, מערבבים ונותנים להן להתלהט. כעת מוסיפים גם את המים ואבקת המרק.
3. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהגזר רך והעדשים מתפוררות (כשעה). מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון. מוסיפים את האטריות, מכבים את האש ומכסים את הסיר.
 אם המרק סמיך מדי לטעמכם, דללו בעוד מעט מים.