12 בדצמבר 2013

מרק עדשים כתומות עם אטריות



מצרכים

2 כפות שמן זית
2 בצלים, קצוצים דק
2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
כוס עדשים כתומות
כף אבקת מרק
5 כוסות מים
מלח ופלפל שחור
מיץ מחצי לימון
3/4 כוס אטריות שטוחות לא מבושלות

1. מטגנים את הבצל בשמן זית עד שיתחיל להזהיב. מוסיפים את הגזרים ומערבבים עוד דקה או שתיים.
2. מוסיפים לסיר את העדשים, מערבבים ונותנים להן להתלהט. כעת מוסיפים גם את המים ואבקת המרק.
3. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהגזר רך והעדשים מתפוררות (כשעה). מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון. מוסיפים את האטריות, מכבים את האש ומכסים את הסיר.
 אם המרק סמיך מדי לטעמכם, דללו בעוד מעט מים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה