5 באוקטובר 2012

פילה אמנון ברוטב חרדל דבש ולימון




מצרכים:
2 חתיכות פילה אמנון
2 כפות שמן זית
4 שיני שום
2 כפות חרדל
1 כף גדושה דבש
4 כפות מיץ לימון
בזיליקום
מלח
פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:
  • בקערית, מערבבים את הלימון החרדל והדבש עד לקבלת תערובת אחידה - ומניחים בהישג יד ליד הכיריים.
  • מחממים 2 כפות שמן זית במחבת ומטגנים 2-3 נתחי פילה משני הצדדים להשחמה קלה.
  • מוציאים את נתחי הפילה מהמחבת לצלחת - ממליחים מעט ומפזרים פלפל שחור גרוס טרי.
  • בשארית השמן שנשאר במחבת - מטגנים במהירות את שיני השום הפרוסות לפרוסות דקות, וכשמתחילים להריח את השום, מוסיפים את הבזיליקום - וממשיכים לטגן לערבב במהירות.
  • תוך כדי ערבוב, מוסיפים למחבת את תערובת הלימון החרדל והדבש - שמיד מגיעה לרתיחה ומבעבעת.
  • מחזירים למחבת את נתחי הפילה המטוגנים אחד אחד, ומניחים בשכבות כך שכל נתחי הדג יכוסו ברוטב.
  • מנמיכים את האש, מכסים חלקית, ומנחים לדג להתבשל על רתיחה עדינה כ-40 דקות.
  • אחרי כ-15 דקות טועמים מהרוטב, ומשפרים טעמים לפי הצורך.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה