27 בנובמבר 2012

מרק בצל




מצרכים
4 בצלים לבנים וסגולים, קלופים ופרוסים
2 כפות שמן זית
30 גרם חמאה
3-4 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
1/2 כוס יין לבן
כף קמח
כף וחצי סוכר חום
מלח, פלפל שחור
4 וחצי כוסות מים
2 כפות אבקת מרק

לטוסטים:
לחם שחור
שמן זית
גבינה צהובה/צ'דר
  
 
ההכנה
  • מחממים את החמאה והשמן זית ומוסיפים את הבצלים הפרוסים והסוכר חום. 
  • מכסים ומטגנים-מאדים על להבה נמוכה למשך 20-15 דקות, שבמהלכן מערבבים מדי פעם ובודקים מה שלום הבצל .
  • כשהבצל רך מאוד,  מוסיפים את השום, מגבירים את הלהבה לבינונית ומטגנים, בלי מכסה, כמה דקות.
  • יוצקים פנימה את היין ומביאים לרתיחה .
  • מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את המים ואבקת האפייה, מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה 20-15 דקות.
  • מוסיפים את כף הקמח ומערבבים את המרק עד להסמכה.
  • מעבירים את המרק לצלחות ומגישים עם לחם קלוי וגבינה צהובה מותכת

 

2 תגובות:

  1. למדי אותי! גם אני רוצה להיות עקרת בית מוכשרת!!

    השבמחק