1 בדצמבר 2012

גלידת קוקוס בציפוי פקאן





המרכיבים:
1 פחית חלב/קרם קוקוס
3/4 כוס סוכר
1 מכל שמנת מתוקה
5 חלמונים
פקאנים מסוכרים קצוצים


אופן ההכנה:


  • ממלאים קערה רחבה בקוביות קרח ובמעט מים. מכניסים לתוכה קערה קטנה יותר נוספת. יוצקים לתוך הקערה את השמנת המתוקה. 
  • בקערה נפרדת טורפים היטב את החלמונים.
  • בסיר בינוני מביאים לרתיחה את החלב קוקוס והסוכר.
  • כשהתערובת מגיעה לסף רתיחה, יוצקים לאט לאט ותוך כדי טריפה את תערובת החלב לתוך קערת החלמונים.
  • מעבירים את התערובת בחזרה לסיר ומבשלים על אש נמוכה, תוך כדי טריפה מתמדת למשך כמה דקות, עד שהתערובת מסמיכה כ-3-5 דקות.
  • מסירים מהאש ומיד מסננים אל תוך הקערה עם השמנת המתוקה. מערבבים היטב.
  • נותנים לתערובת להתקרר היטב בקערת הקרח.
  • כשהתערובת קרה, מעבירים אותה לקערת פלסטיק. מכניסים למקפיא למשך 45 דקות. לאחר זמן זה, מוציאים מהמקפיא. את התערובת שקפאה בשולי הקערה מגרדים בעזרת כף, וטורפים היטב בעזרת בלנדר ידני או מטרפה רגילה. מחזירים למקפיא. חוזרים על הפעולה הזו כל 30 דקות במשך כשעתיים-שלוש.
  • לאחר הטריפה האחרונה ניתן להוסיף את שברי הפקאנים.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה