7 ביוני 2012

רולדת שוקולד רזה





לעוגת ספוג שוקולד:
3 ביצים מופרדות
1 שקית סוכר וניל
1/3 כוס סוכר
2 כפות קקאו

למלית קרם וניל לייט:
1 גביע מעדן חלב וניל 0% שומן 
200 גרם גבינת שמנת לייט 5% שומן
1 כף גדושה אינסטנט פודינג וניל

מכינים את עוגת הספוג ואופים:
  • מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה, משמנים את הנייר בתרסיס שמן ומפזרים מעט אבקת סוכר מעל. 
  • בקערה שמים חלמונים וסוכר וניל וטורפים במרץ במשך חצי דקה, עד שהתערובת מבהירה ומעלה מעט קצף (חשוב להתחיל לערבב מיד עם הוספת סוכר הווניל – אחרת החלמונים ייקרשו ויהיו גושים בתערובת).
  • במיקסר מקציפים חלבונים במהירות בינונית במשך דקה. מוסיפים את הסוכר בהדרגה (כף בכל 10 שניות) וממשיכים להקציף עוד דקה אחרי סיום הוספת הסוכר, עד לקבלת קצף מבריק וקרמי. 
  • מוסיפים שליש מהקצף לתערובת החלמונים, מנפים מעל קקאו וטורפים היטב. מוסיפים פנימה את יתרת הקצף ומקפלים בעדינות לתערובת אחידה.
  • משטחים את התערובת בתבנית ואופים 15 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע ועדיין רכה, וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
  • מכינים נייר אפייה חדש על משטח העבודה ומפזרים עליו מעט אבקת סוכר. מוציאים את העוגה מהתנור והופכים אותה (יחד עם הנייר עליו נאפתה) על נייר האפייה החדש עם אבקת הסוכר (אם שולי העוגה נדבקו לתבנית משחררים אותם קודם בסכין). מקלפים מהעוגה את הנייר המקורי ומניחים כך לצינון.
  •  מכינים קרם וניל לייט:  בקערה טורפים מעדן חלב, גבינה ואינסטנט פודינג לקרם אחיד ללא גושים. 
  • מורחים על העוגה את הקרם ומגלגלים לרולדה



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה