4 ביוני 2012

חטיפי תפוחי אדמה וגבינה


מרכיבים (כ-30 חטיפים קטנים)
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
1 בטטה קלופה
30 גרם חמאה
קורט מלח
קורט פלפל שחור
1 כף חלב
1/3 כוס גבינת פרמזן מגוררת 

לציפוי
1 ביצה גדולה
1 כוס פירורי לחם זהובים

אופן ההכנה
ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את תפוחי האדמה והבטטה, מכסים ומבשלים כ-10 דקות, עד שהם מתרככים.

מועכים את תפוחי האדמה והבטטה בתוך הסיר.
מוסיפים את החמאה, המלח והפלפל, ומערבבים.
מוסיפים את החלב וגבינת הפרמזן, ומערבבים עד שמתקבלת מחית חלקה. מצננים לטמפרטורת החדר.
מחממים תנור או טוסטר אובן ל-200-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומברישים בשמן זית.
שוברים את הביצה לתוך קערה בינונית, וטורפים עם 2-1 כפיות מים.
שמים את פירורי הלחם בקערה בינונית ומתבלים במלח ובפלפל.
נוטלים כפית (15 גרם) מהמחית, מגלגלים לכדור באמצעות הידיים ומניחים בצלחת. חוזרים על הפעולה עם יתרת המחית.
טובלים כל כדור בביצה, מגלגלים בפירורים ומניחים בתבנית.
אופים 13-10 דקות

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה