6 ביוני 2012

מוקפץ פטריות וחזה עוף


מוקפץ פטריות וחזה עוף




מרכיבים
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
למרינדה:
2 כפות שמן קנולה
2 כפות סויה
2 שיני שום כתושות
פלפל שחור גרוס
לרוטב:
3–4 שיני שום פרוסות
1 כף ג'ינג'ר 
2 סלסילות פטריות שמפיניון חתוכות לחצאים
3 כפות רוטב סויה
מלח ופלפל
5 גבעולי בצל ירוק חתוכים לפיסות
לאטריות:
1 חבילת אטריות ביצים דקות
3 כפות שמן קנולה
1 כף ג'ינג'ר 
4 גבעולי בצל ירוק קצוצים
מלח ופלפל שחור
2 כפות רוטב סויה



הוראות הכנה
מכינים את העוף: מערבבים את חומרי המרינדה, שמים בה את העוף ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
במחבת רחבה מחממים 2 כפות שמן, וכשהוא חם מאוד צורבים במחבת את העוף כ-2 דקות מכל צד. מניחים את נתחי העוף בצד.
מכינים את רוטב הפטריות: מוזגים עוד 2 כפות שמן למחבת ומטגנים בו את השום והג'ינג'ר במשך כדקה. מוסיפים את הפטריות לטיגון של דקה נוספת, ואז מוסיפים את את העוף הצרוב. מוזגים מעל את רוטב הסויה ושמן השומשום ומעבירים לצלחת הגשה. מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים היטב.


מכינים את האטריות: מבשלים את האטריות..מסננים, שוטפים במי ברז ומסננים שוב.
מחממים את השמן בווק ומטגנים בו את הג'ינג'ר במשך כ-2 דקות. מוסיפים את הבצל הירוק, את האטריות המסוננות, המלח והפלפל ומטגנים תוך ערבוב במשך דקה נוספת. מוסיפים את הסויה ומערבבים כדקה נוספת.
אפשר לפזר מעל הכול אגוזים או שקדים קלויים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה