3 ביוני 2012

המבורגר גריסי פנינה




חומרים:
  • 1 כוס גריסי פנינה לא מבושלים
  • 1 בטטה בינונית
  • 1 גזר קטן-בינוני מגורר
  • 1 בצל לבן
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1/2-1 כפית שום (לפי הטעם)
  • ביצה
  • מלח ופלפל
הכנה:


  • מחממים תנור ל-230 מעלות וצולים את הבטטה עם הקליפה כשעה עד שהיא רכה לגמרי, מקררים,מקלפים ומועכים למחית. מורידים את חום התנור ל-190 מעלות.
  • מבשלים את גריסי הפנינה - 2 כוסות מים על כוס גריסי פנינה, למשך 20-25 דקות, או עד שכל המים נספגים.
  •  בקערה מערבבים : גריסי פנינה מבושלים, מחית בטטה,בצל קצוץ, גזר מגורר, מוסיפים פירורי לחם ומתבלים בשום כתוש, מלח ופלפל. טועמים את התערובת, מתקנים תיבול ורק אז מוסיפים  ביצה. מערבבים היטב. יוצרים קציצות ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  • צולים את ההמבורגרים בתנור (שחומם מראש ל-190) במשך 15 דקות, מוציאים את התבנית, הופכים את הקציצות וממשיכים לצלות במשך 15 דקות נוספות.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה