17 באוגוסט 2012

עוף חמוץ מתוק על מצע אורז






מרכיבים (8 מנות):
1 ק"ג חזה עוף, חתוך לחתיכות בינוניות
1/4 כוס שמן קנולה
1 כפית מלח שולחן
½ כפית פלפל שחור
1 כוס קורנפלור
2 ביצים

לרוטב
רבע כוס סוכר לבן
5 כפות קטשופ
½ כוס חומץ
2 כפות רוטב סויה
2 כפות אבקת שום
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות סילאן

אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן במחבת גדולה על להבה גבוהה.

2.  מערבבים בקערה גדולה את המלח, הפלפל והקורנפלור. מוסיפים לקערה את נתחי העוף ומערבבים היטב, כך שחתיכות העוף יהיו מצופות בתערובת היבשה.

3. טורפים את הביצים בקערה קטנה.

4. תופסים בעזרת מלקחיים חתיכת עוף, טובלים בתוך הביצים הטרופות ומניחים בתוך המחבת עם השמן החם. מניחים כל חתיכה בנפרד ולא כולן ביחד במכה.

5. מטגנים קלות את החתיכות משני הצדדים, לא טיגון מלא, אלא רק טיגון קל עד הזהבה.



6. מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מצפים תבנית אפייה בנייר כסף, ומניחים בתוכה את העוף החצי מבושל.




7. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה בינונית ויוצקים אותו מעל לנתחי העוף. מכניסים לתנור למשך 30-40 דקות.

8. בתום זמן האפייה מערבבים בעדינות את העוף כדי שיהיה מכוסה ברוטב

עם הרוטב שנשאר לי, הכנתי את האורז:

1. לחמם בסיר 4 כפות שמן ולערבב עם מלח, פלפל ואבקת מרק.
2. לאחר שהשמן מתחמם להכניס כוס וחצי אורז ולערבב.
3. להוסיף את הרוטב שנשאר מהרוטב.
4. להוסיף 3 כוסות מים ולהנמיך את האש.

בתיאבון !!



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה