27 באוגוסט 2012

ריזוטו פטריות




 
חומרים 
2 כפות שמן זית
קוביית חמאה קטנה
1/2 בצל
1 שן שום פרוסה
כוס אורז לריזוטו 
1 כוס יין לבן
2 כוסות מים רותחים עם 3 כפות אבקת מרק(ציר ירקות מאולתר :) )
2-3 פטריות פורטבלו קצוצות גס
2-3 פטריות שמפיניון פרוסות 
4-5 פטריות שיטאקי פרוסות
1/2 כוס שמנת לבישול
כוס גבינת פרמזן מגורדת
פלפל שחור
מעט מלח


אופן ההכנה:
  • מניחים את החמאה ומוזגים שמן למחבת. מטגנים את הבצל והשום מספר דקות. מוסיפים את האורז ומערבבים.
  • לאחר מספר דקות מוסיפים יין לבן ומביאים לבעבוע קל תוך כדי ערבוב.
  • לאחר שהאורז ספג את כל היין, מוסיפים את הפטריות ומערבבים. בשלב זה בכל פעם שהנוזלים מתחילים להיעלם מוסיפים כף ציר הירקות , תוך ערבוב מתמיד ותוך הקפדה שהאורז לא יכוסה לחלוטין. 
  • לקראת סיום מוסיפים שמנת וחצי מכמות הפרמזן. מערבבים אותו פנימה ומתבלים בפלפל שחור ומעט מלח. 
  • לאחר צמצום השמנת מעבירים את הריזוטו לצלחת, מוסיפים את מחצית הפרמזן הנותרת.
  • מגישים מיד. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה