חומרים
2 כפות שמן זיתקוביית חמאה קטנה
1/2 בצל
1 שן שום פרוסה
כוס אורז לריזוטו
1 כוס יין לבן
2 כוסות מים רותחים עם 3 כפות אבקת מרק(ציר ירקות מאולתר :) )
2-3 פטריות פורטבלו קצוצות גס
2-3 פטריות שמפיניון פרוסות
4-5 פטריות שיטאקי פרוסות
1/2 כוס שמנת לבישול
כוס גבינת פרמזן מגורדת
פלפל שחור
מעט מלח
אופן ההכנה:
- מניחים את החמאה ומוזגים שמן למחבת. מטגנים את הבצל והשום מספר דקות. מוסיפים את האורז ומערבבים.
- לאחר מספר דקות מוסיפים יין לבן ומביאים לבעבוע קל תוך כדי ערבוב.
- לאחר שהאורז ספג את כל היין, מוסיפים את הפטריות ומערבבים. בשלב זה בכל פעם שהנוזלים מתחילים להיעלם מוסיפים כף ציר הירקות , תוך ערבוב מתמיד ותוך הקפדה שהאורז לא יכוסה לחלוטין.
- לקראת סיום מוסיפים שמנת וחצי מכמות הפרמזן. מערבבים אותו פנימה ומתבלים בפלפל שחור ומעט מלח.
- לאחר צמצום השמנת מעבירים את הריזוטו לצלחת, מוסיפים את מחצית הפרמזן הנותרת.
- מגישים מיד.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה