16 בינואר 2013

עוגת שמרים במילוי נוטלה, שוקולד לבן ובוטנים




חצי קילו קמח
חצי שקית שמרית
100 גרם חמאה
3/4 כוס חלב
2 ביצים בטמפ' החדר
חצי כוס סוכר
חצי כפית מלח
ביצה
שוקולד למריחה
חפיסת שוקולד לבן
בוטנים גרוסים

אופן ההכנה
שמים בקערה קמח ומערבבים לתוכו את השמרית.
ממיסים חמאה ומערבבים עם חלב קר לקבלת תערובת פושרת.
מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, יחד עם ביצים וסוכר. לשים עד לקבלת בצק, ומוסיפים מלח.
מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
לאחר ההתפחה מרדדים את הבצק בעזרת מערוך.
מורחים על הבצק שוקולד נוטלה.
מחממים במיקרוגל שוקולד לבן. לאחר שהומס שופכים על שכבת הנוטלה.
מפזרים בוטנים.
מגלגלים את הבצק לצורת רולדה.
את הרולדה חוצים לאורך בעזרת סכין חדה, כך שנוצרים שני "חבלים" של בצק.
להכנת הצורה נניח כל פעם חבל בצק אחד על חבל הבצק השני. (צורה של בורג)
להניח בתבנית אינגליש קייק לאפות בחום של 180 מעלות כ- 25 דקות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה