16 בינואר 2013

קיש תרד, פטריות וגבינות



מצרכים:
לבצק:
כוס וחצי קמח
70 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
חצי כפית מלח
ביצה
כף מים קרים

למלית:
1 חבילת עלי תרד
1 בצל, קצוץ דק
2 ביצים
¾ כוס חלב
½ מיכל שמנת חמוצה
150 גרם גבינת עזים, חתוכה לקוביות
¼ כפית אגוז מוסקט, מגורד
מלח ופלפל

אופן הכנה:
1. לשים את חומרי הבצק עד קבלת בצק פירורי. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעה
2. לאחר שעה מרדדים את הבצק עם מערוך לצורת עיגול ומניחים על התבנית. (יש להדביק את הבצק על התחתית ועל
    הדפנות).
3. מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג ואופים בחום של 200 מעלות במשך 10 דקות.
4. מוצאים את הבצק מהתנור ומתחילים בהכנת המלית.
5. במחבת עמוקה, מחממים שמן זית. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל ומאדים להזהבה, כ-5-10 דקות. מוסיפים את עלי  
    התרד  ומאדים עד שלא נותרים נוזלים.
6. בקערה גדולה, מערבבים ביצים, חלב, שמנת חמוצה וגבינת פרומעז לתערובת אחידה ומתבלים.
7. מוסיפים לתערובת את תערובת התרד שהספיקה להצטנן ומערבבים היטב.
8. יוצקים את תערובת התרד מעל הבצק הפריך ואופים בתנור עד שהקיש מתייצב ומתחיל להזהיב, כ-45 דקות.
9. מניחים לצינון לפני ההגשה.

תגובה 1:

  1. איפה הפיטריות. בכל הסיפור הזה? ?????

    השבמחק