25 בינואר 2013

שבלולי פיצה




מצרכים:
חצי קילו קמח
2 כפות גדושות סוכר
3/4 כוס מים פושרים
כף שמרים יבשים
2 כפיות מלח שטוחות
50 ג` חמאה מומסת / 1/4 כוס שמן
חלמון
ביצה שלמה
ביצה טרופה להברשה

רוטב עגבניות:
200 ג' רסק עגבניות
בצל גדול קצוץ ומטוגן
כפית שום כתוש
כף שמן זית
מעט סוכר
פלפל שחור טחון
מלח

תוספות:
עגבניות קצוצות
זיתים חתוכים
תירס
פתיתי גבינה צהובה

אופן ההכנה:
1. לעבד את המצרכים לבצק. להתפיח במקום חמים עד הכפלת הנפח.

2. לחלק את הבצק לשניים, לדד כל אחד לעלה. לערבב את מצרכי רוטב העגבניות ולמרוח על הבצק, לפזר תוספות ופתיתי גבינה צהובה, לגלגל לגליל גדול ולהקפיא לחצי שעה, לחתוך לפרוסות לא עבות.

3. להכין תבנית משומנת ולסדר אחד ליד השני, לא מאוד צמודים, להתפיח כחצי שעה נוספת. להבריש בביצה טרופה.

4. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 20 – 25 דקות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה