25 בינואר 2013

כרוב ממולא ברוטב עגבניות




המצרכים:
1 כרוב 
2 כוסות אורז
1/2 חבילה כוסברה, קצוצה
1/2 חבילה פטרוזיליה, קצוצה
2 בצלים
5 כפות רסק עגבניות
1 לימון
תבלינים: פפריקה אדומה, פלפל לבן, כורכום, מרק עוף, מלח
אופן ההכנה:
1. ממלאים סיר עמוק במים ומכניסים את הכרוב בשלמותו. מביאים לרתיחה ובכל פעם שעלים חיצוניים מתרככים מקלפים אותם ומניחים בצד שיתקררו 
2. מכינים אורז רגיל (כוס אורז, שתי כוסות מים) ומניחים להתקרר.
3. מוסיפים לאורז את הכוסברה והפטרוזיליה. מתבלים בחצי כף פפריקה, חצי כפית כורכום, חצי כפית פלפל לבן ומלח. 
4. לוקחים עלה כרוב, מסירים ממנו את החלק הקשה (ה"עורק" הראשי) ופורשים על משטח העבודה. מניחים במרכז העלה מעט מהמילוי ומקפלים: סוגרים משמאל ואז מימין, ומגלגלים.

5. מסדרים את העלים המגולגלים צמוד צמוד בתבנית חד פעמית (או סיר שטוח), כשהסגירה כלפי מטה.
6. קוצצים את הבצל השני לקוביות, מטגנים קלות בסיר קטן ומוסיפים את רסק העגבניות. מתבלים בכף פפריקה, פלפל שחור גרוס ומרק עוף, מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מערבבים ונותנים בישול של דקה.
7. מכבים את הלהבה וסוחטים לתוך הסיר לימון שלם. מערבבים, ושופכים על הכרוב שבתבנית.
8. מבשלים את הכרוב 40 דקות על להבה נמוכה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה