25 בינואר 2013

עוגת תפוחים וגבינה מטורפת

לבסיס:
כוס וחצי קמח
50 גרם חמאה
חצי כוס סוכר
2 ביצים
2 כפיות אבקת אפייה
3 כפות חלב.

למילוי:
6 תפוחים (אדומים וירוקים) קלופים
שקית סוכר וניל
אינסטנט פודינג
רבע כוס חלב
3 כפיות קינמון
3 כפות סוכר חום

לציפוי הגבינה
קופסת גבינת שמנת (ניתן להשתמש ב- 5% )
חצי כוס סוכר
2 ביצים.

הכנת הבסיס:
מערבבים את חומרי הבסיס עד לקבלת עיסה דביקה. מעבירים את העיסה לתבנית עגולה ואופים כרבע שעה עד להתייצבות.
הכנת המילוי:
חותכים לקוביות קטנות את התפוחים ומעבירים לסיר. תוך כדי בישול מוסיפים את סוכר הוניל, סוכר חום, וקינמון.
לאחר הבישול מועכים את התפוחים לעיסה.
בקערה נפרדת מקציפים את הפודינג והחלב לקבלת עיסה סמיכה. מצננים את רסק התפוחים ומוסיפים אותו לקערת הפודינג. את התערובת הזו מניחים על הבסיס האפוי
הכנת ציפוי הגבינה:
מערבבים את גבינת השמנת עם שני חלמונים של הביצה.
בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים. לאחר ההקצפה מעבירים לתערובת הגבינה ומערבבים.
את התערובת הזו מניחים על רסק התפוחים.

את העוגה מכניסים לתנור לחום בינוני למשך חצי שעה. יש לקרר את העוגה לאחר האפייה בכדי שתתייצב.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה