16 בינואר 2013

שושני שמרים במילוי תפוחי עץ




לבצק:
חצי קילו קמח
חצי שקית שמרית
100 גרם חמאה
3/4 כוס חלב
2 ביצים בטמפ' החדר
חצי כוס סוכר
חצי כפית מלח
ביצה


למלית
5 תפוחי עץ קלופים
קינמון
4 כפות דבש
3 כפות סוכר

אופן ההכנה
שמים בקערה קמח ומערבבים לתוכו את השמרית. 
ממיסים חמאה ומערבבים עם חלב קר לקבלת תערובת פושרת. 
מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, יחד עם ביצים וסוכר. לשים עד לקבלת בצק, ומוסיפים מלח.
מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
לאחר ההתפחה מרדדים את הבצק בעזרת מערוך.
למלית: בעזרת פומפיה מגררים את תפוחי העץ. מטגנים חמאה במחבת ומטגנים את תפוחי העץ, הסוכר, הדבש והקינמון.
לאחר שהמלית הצטננה מורחים אותה על הבצק
מגלגלים את הבצק לצורת רולדה.
את הרולדה פורסים לפרוסות עבות - שושנים.
להניח את השושנים בתבנית עגולה. (לא צפוף מדי)
לאפות בחום של 180 מעלות כ- 25 דקות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה