8 בינואר 2013

מרק קרם אפונה




מצרכים
2 כוסות אפונה יבשה
2 גזרים בינוניים
2 בצלים
4 שיני שום
1 גבעול סלרי
מיץ מחצי לימון
4 כפות שמן זית
2 ליטר מים
1 מיכל שמנת מתוקה (לא חובה)


אופן ההכנה


בסיר עמוק יוצקים שמן זית ומחממים

חותכים את כל הירקות וחתיכות גסות ומטגנים כ10 דקות עד להשחמה

מוסיפים את האפונה היבשה והמים ומשלים על אש נמוכה כ40 דקות נוספות

מתבלים במלח ופלפל וטוחנים במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק

מוסיפים את מיץ הלימון והשמנת מבשלים כ5 דקות נוספות ומגישים עם קרוטונים או לחם שחור טרי

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה